Haukipullat piparjuurivoissa

Hyvän mielen haukipullat maistuvat koko perheelle. Hauki on maailman laajimmalle levinnyt sisävesilaji ja Suomenkin vesissä sitä tavataan maanlaajuisesti. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, sillä hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Herkullista haukea tulisikin suosia ruokakalana nykyistä enemmän.

4
40 min

Ainekset

500 g jauhettua haukea
1/2-1 dl kermaa
150 g ranskankermaa
1 kanamuna
1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 tl suolaa
reilusti yrttejä (tilliä, persiljaa, ruohosipulia)
ripaus cayannepippuria
korppujauhoja leivitykseen
voita ja piparjuurta paistamiseen

Valmistusohje

  1. Poista haukifileistä nahka ja isot kylkiruodot. Pienemmät ruodot voi jättää kalaan. Paloittele fileet pienemmiksi paloiksi ja hienonna massaksi tehosekoittimessa.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leivo pieniä kalapullia ja leivitä korppujauhoissa.
  3. Paista mureketaikinasta koepulla, ja lisää taikinaan mausteita tarvittaessa.
  4. Paista miedolla lämmöllä ja lisää paistamisen lopuksi pannulle muutama nokare voita ja piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta.

Kalan määrä on viitteellinen. Lisää mausteita ja muita aineita oman maun ja kalan mukaan.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.