Helppo sienikeitto

Metsien aatelisista eli sienikaunottarista syntyy helposti keitto, jonka salaisuus on pieni määrä sitruunankuorta. Luonnon antimet, kuten sienet ja marjat, ovat tietysti myös ekologinen raaka-aine.

4
10 min + 15 min

Ainekset

12 dl tuoreita sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl timjaminlehtiä tai hienonnettua rosmariinia
n. 7 dl kasvislientä
1/2 tl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
2 dl vegaanista ruokakermaa
2 tl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

  1. Puhdista sienet. Kuullota niitä kattilassa sekoitellen, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne kattilaan öljyn ja timjamin kanssa. Kuullota  muutama minuutti. Lisää sienet, kasvisliemi, sokeri ja mustapippuri. Keitä 15 minuuttia.
  3. Soseuta keitto siten, että joukkoon jää sattumia. Lisää ruokakerma ja sitruunankuori keittoon. Anna lämmetä. Jos haluat sakeampaa keittoa, suurusta se maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa leivän kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.