Helppo sienikeitto
Metsien aatelisista eli sienikaunottarista syntyy helposti keitto, jonka salaisuus on pieni määrä sitruunankuorta. Luonnon antimet, kuten sienet ja marjat, ovat tietysti myös ekologinen raaka-aine.
Ainekset
12 dl tuoreita sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl timjaminlehtiä tai hienonnettua rosmariinia
n. 7 dl kasvislientä
1/2 tl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
2 dl vegaanista ruokakermaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
- Puhdista sienet. Kuullota niitä kattilassa sekoitellen, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
- Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne kattilaan öljyn ja timjamin kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää sienet, kasvisliemi, sokeri ja mustapippuri. Keitä 15 minuuttia.
- Soseuta keitto siten, että joukkoon jää sattumia. Lisää ruokakerma ja sitruunankuori keittoon. Anna lämmetä. Jos haluat sakeampaa keittoa, suurusta se maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa leivän kanssa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.