Rukiiset juuresletut
ja metsäsienisalaatti
Palsternakkaa, porkkanaa tai vaikkapa bataattia. Tähän täyteläiseen lettutaikinaan ruokaisuutta ja makua tuovat kauden juurekset. Avomaalla kasvaneet juurekset ovat erittäin ilmastoystävällinen raaka-aine.
Ainekset
Metsäsienisalaatti
noin 2 dl metsäsieniä valutettuna
1 dl kaurafraichea
1 dl vegaanista majoneesia
1 pieni sipuli pilkottuna
1 tl kuivattua ruohosipulia
tuoretta lehtipersiljaa
hieman sitruunan mehua
mustapippuria
(suolaa)
Lettutaikina
2 dl kahviin tarkoitettua kauramaitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ ruisjauho
1 dl hienoksi raastettuja juureksia tiiviinä
½ tl suolaa
2 rkl vegaanista margariinia
3 dl kivennäisvettä
Lisäksi
paistamiseen vegaanista margariina
Valmistusohje
- Sekoita kauramaidon joukkoon huolellisesti jauhot, raastetut juurekset, suola ja margariini. Anna turvota puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa sienisalaatti.
- Valuta sienikuutiot lävikössä, ja maista sienten suolaisuus. Huuhtele tarvittaessa kylmän veden alla. Puristele vesi pois sienistä.
- Sekoita kulhossa sienisalaatin kaikki loput ainekset ja lisää joukkoon sienet. Tarkista maku. Jätä odottamaan.
- Lisää lettutaikinaan kivennäisvesi. Kuumenna rasva pannulla ja kaada pannulla kauhallinen taikinaa. Paista kunnes lettu on saanut molemmin puolin kauniin ruskean pinnan.
- Tarjoile sienisalaatin kanssa.
Tiesitkö? Vehnän sisältämä gluteeni pitää vegaaniset letut hyvin kasassa ilman kananmunaa.
Resepti: Nina Karlsson
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.