Kaalilaatikko
Iki-ihana kaalilaatikko valmistetaan härkäpapurouheesta ja ohrahelmistä.
Ainekset
1 kg keräkaalia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl härkäpapurouhetta
1 1/2 dl ohrahelmiä
8-9 dl kasvislientä tai vettä
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl siirappia
3 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Vuoan voiteluun
margariinia
Päälle
3 rkl panko- tai korppujauhoja
3 rkl margariinia
Tarjoiluun
puolukkahilloa
Valmistusohje
- Poista kaalin uloimmat lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä isolla paistinpannulla muutama minuutti. Lisää kaali ja jatka paistamista noin 5 minuuttia sekoitellen. Jos sinulla ei ole yhtä isoa pannua, voit tehdä paistamisen kahdella pannulla tai kahdessa erässä.
- Härkäpapurouheen valmistusohjeet kerrotaan usein pakkauksessa. Eri rouheiden valmistusohjeet saattavat erota toisistaan riippuen siitä, onko rouhetta esimerkiksi esikypsennetty. Tarkista käyttämäsi tuotteen valmistusohje pakkauksesta. Tarvittaessa huuhtele tai keitä rouhe.
- Lisää pannuun härkäpapurouhe, ohrahelmet, kasvisliemi, soija ja siirappi. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Voitele uunivuoka margariinilla. Kumoa kaaliseos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä paistamisen aikana, jos laatikko näyttää liian kuivalta.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.