Kasvislasagne tofulla
Tee arjen klassikko uudella tavalla. Kasvisten paahtuessa uunissa tomaattikastikkeen ainekset vain sekoitetaan yhteen. Valkokastiketta ei tarvitse keittää, vaan sen sijaan tofusta valmistetaan sauvasekoittimella kermamainen kastike.
Ainekset
9 lasagnelevyä
2 munakoisoa
1 kesäkurpitsa
3 sipulia
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
Tomaattikastike
800 g tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyreetä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 yksikyntinen valkosipuli tai 4 valkosipulinkynttä pilkottuna
0,5 basilikanippua hienonnettuna
1 dl härkäpapurouhetta
1 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
Tofukerma
600 g maustamatonta tofua
5 dl kasvislientä
1 yksikyntinen valkosipuli tai 4 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl
mustapippuria
Pähkinä”parmesan”
0,5 dl saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
0,5 dl ravintohiivahiutaleita
Koristeluun kirsikkatomaatteja, tomaattipyreetä ja basilikaa
- Siivuta munakoisot ja kesäkurpitsat. Leikkaa sipulit pieniksi lohkoiksi. Levitä kahdelle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 220 C n. 30 min.
- Valmista tofukerma: Soseuta ainekset sauvasekoittimella kermaksi.
- Sekoita kattilassa tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon uunissa paahtuneet sipulit.
- Surauta pähkinä”parmesanin” ainekset sauvasekoittimella.
- Kokoa lasagne. Levitä pohjalle 1/3 tomaattikastikkeesta, sen päälle 1/3 munakoiso- ja kesäkurpitsasiivuista. Levitä 1/3 tofukermasta.
- Lisää lasagnelevykerros. Toista sama.
- Toisen lasagnelevykerroksen päälle lisää vielä loput tomaattikastikkeet, kasvissiivut ja tofukerma. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja, tomaattipyreenokareita, ja pähkinä”parmesan”.
- Paista lasagnea 175 asteessa 45 minuuttia. Lisää basilika paiston jälkeen.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.