Kasvispyörykät spagetilla
Rakastettu lihapullaspagetti maistuu mahtavalta myös lihattomana versiona! Pyörittele pullat vegejauhiksesta tai tee ne proteiinipitoisista linsseistä tai pavuista.
Ainekset
350 g (täysjyvä)pastaa
Kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 lehtisellerinvarsi
2 rkl rypsiöljyä
2 prk (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
2 tl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
1 annos vegaanisia kasvispullia, itse tehtyjä tai kaupan valmiita
(1 dl vegaanista, parmesaanin tyylistä juustoa, basilikaa)
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana ja lehtiselleri. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti.
- Lisää porkkana- ja sellerikuutiot. Jatka kuullottamista muutama minuutti lisää.
- Kaada pannulle tomaatit. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia. Mausta etikalla, sokerilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lämmitä jauhispullat.
- Yhdistä pasta, kastike ja pyörykät. Viimeistele halutessasi yrteillä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.