Kasvispyörykät spagetilla

Rakastettu lihapullaspagetti maistuu mahtavalta myös lihattomana versiona! Pyörittele pullat vegejauhiksesta tai tee ne proteiinipitoisista linsseistä tai pavuista.

4
20 min + 15 min

Ainekset

350 g (täysjyvä)pastaa

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 lehtisellerinvarsi
2 rkl rypsiöljyä
2 prk (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja

2 tl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

1 annos vegaanisia kasvispullia, itse tehtyjä tai kaupan valmiita
(1 dl vegaanista, parmesaanin tyylistä juustoa, basilikaa)

  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana ja lehtiselleri. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkana- ja sellerikuutiot. Jatka kuullottamista muutama minuutti lisää. Kaada pannulle tomaatit. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia. Mausta etikalla, sokerilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Lämmitä jauhispullat.
  4. Yhdistä pasta, kastike ja pyörykät. Viimeistele halutessasi juustolla ja yrteillä.

 

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.