Kikherne-tomaattikeitto

Kikherneet antavat tomaattikeittoon makua, proteiinia ja sakeutta.

4-6
10 min + 20 min

Ainekset

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 tl garam masalaa
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
2 prk (á n. 380/230 g) keitettyjä kikherneitä
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
n. 3 dl kasvislientä
1 prk (250 ml) kookoskermaa

Lisäksi

tuoretta basilikaa, lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan mausteet ja kuullota niitä sipulin kanssa hetki koko ajan sekoittaen. Varo, että mausteet eivät pala pohjaan.
  2. Lisää valutetut kikherneet (säästä osa koristelua varten), tomaattimurska, sokeri ja kasvisliemi. Hauduta keskilämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. Lisää kookoskerma ja kiehauta.
  3. Soseuta keitto siten, että osa kikherneistä jää kokonaisiksi. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä tai vettä. Viimeistele kikherneillä ja yrteillä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.