![](https://wwf.fi/app/uploads/4/a/v/lhz6ja637hym1bvdr411yr/kikherne-tomaattikeitto-aspect-ratio-1920-600.jpg?ver=aa5eaeca)
Kikherne-tomaattikeitto
Kikherneet antavat tomaattikeittoon makua, proteiinia ja sakeutta.
Ainekset
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 tl garam masalaa
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
2 prk (á n. 380/230 g) keitettyjä kikherneitä
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
n. 3 dl kasvislientä
1 prk (250 ml) kookoskermaa
Lisäksi
tuoretta basilikaa, lehtipersiljaa tai korianteria
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan mausteet ja kuullota niitä sipulin kanssa hetki koko ajan sekoittaen. Varo, että mausteet eivät pala pohjaan.
- Lisää valutetut kikherneet (säästä osa koristelua varten), tomaattimurska, sokeri ja kasvisliemi. Hauduta keskilämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. Lisää kookoskerma ja kiehauta.
- Soseuta keitto siten, että osa kikherneistä jää kokonaisiksi. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä tai vettä. Viimeistele kikherneillä ja yrteillä.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)