Kikherne-tomaattikeitto
Kikherneet antavat tomaattikeittoon makua, proteiinia ja sakeutta.
Ainekset
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 tl garam masalaa
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
2 prk (á n. 380/230 g) keitettyjä kikherneitä
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
n. 3 dl kasvislientä
1 prk (250 ml) kookoskermaa
Lisäksi
tuoretta basilikaa, lehtipersiljaa tai korianteria
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan mausteet ja kuullota niitä sipulin kanssa hetki koko ajan sekoittaen. Varo, että mausteet eivät pala pohjaan.
- Lisää valutetut kikherneet (säästä osa koristelua varten), tomaattimurska, sokeri ja kasvisliemi. Hauduta keskilämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. Lisää kookoskerma ja kiehauta.
- Soseuta keitto siten, että osa kikherneistä jää kokonaisiksi. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä tai vettä. Viimeistele kikherneillä ja yrteillä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.