Kirjolohi-kesäkurpitsa-pasta
Kirjolohi on tärkein Suomessa kasvatettu kalalaji ja yksi suomalaisten suosikkikaloista ruuanvalmistuksessa. Suomessa kasvatettu kirjolohi eroaa muualla Euroopassa kasvatetusta kalasta erityisesti tiukan ympäristölainsäädännön ja -lupajärjestelmän vuoksi. Suomessa kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutuksia on onnistuttu vähentämään tuntuvasti, ja suomalainen verkkoallaskasvatettu kirjolohi löytyykin kiertovesikasvatetun kirjolohen kanssa WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta. Muualla Euroopassa ja Turkissa kasvatettua kirjolohta tulisi kuitenkin ostaa harkiten ja Etelä-Amerikassa kasvatettua välttää kokonaan.
Ainekset
400 g kirjolohifileetä
2 kesäkurpitsaa
n. 10 cm:n pala purjoa
50 g sinihomejuustoa, voi jättää myös pois
1 dl kaurapohjaista ranskankermaa
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
pastaa
Valmistusohje
- Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja silppua purjo. Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla kauniin värisiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Kuullota purjoa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon ranskankerma, raastettu sitruunankuori ja -mehu sekä halutessasi sinihomejuusto. Tarkista maku.
- Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
- Leikkaa kala kuutioiksi. Ripottele hieman suolaa kalan päälle ja paista kevyesti. Sekoita kastike pastan joukkoon ja nostele annoksen päälle kala- ja kesäkurpitsapaloja. Viimeistele tuoreella basilikalla, persiljalla ja mustapippurilla.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.