Kirjolohi-pinaattipiirakka
Koristele herkullinen kirjolohi-pinaattipiiras tuoreilla pinaatinlehdillä. Tätä herkkua kelpaa tarjota vaativammillekin vieraille – tai syödä kokonaan itse! Suomessa kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutuksia on onnistuttu vähentämään tuntuvasti, ja suomalainen verkkoallaskasvatettu kirjolohi löytyykin kiertovesikasvatetun kirjolohen kanssa WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta. Muualla Euroopassa ja Turkissa kasvatettua kirjolohta tulisi kuitenkin ostaa harkiten ja Etelä-Amerikassa kasvatettua välttää kokonaan.
Ainekset
Pohja
100 g voita
2–2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte
200 g kylmäsavukirjolohta
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
150 g ranskankermaa
50-100 g vuohenjuustoa
70 g tuoretta pinaattia
reilusti tuoretta tilliä
ripaus suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
- Nypi vehnäjauhot käsin voin joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi. Laita voitaikina jääkaappiin viilenemään ja valmista täyte.
- Sekoita kermaviili, ranskankerma ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon tilli, mustapippuri ja ripaus suolaa. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Laita piiraan pohjalle huuhdeltu pinaatti, kylmäsavukirjolohi ja kaada kermaviiliseos päälle. Murenna piiraan päälle lopuksi pehmeää vuohenjuustoa.
- Paista noin 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras saa kauniin kullanruskean värin.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.