Kokonaisena grillattua siikaa ja
sitruuna-mantelivoita
Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit! Reseptissä on käytetty kestävästi kasvatettua kalaa, sillä se on kasvisten ohella ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto. Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja: ruoka muodostaa noin 20 % yksityisen kulutuksen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Muiden ympäristövaikutusten osalta ruoka on vielä merkittävämpi.
Ainekset
1 kokonainen perattu siika
1 sitruuna
1 puntti persiljaa
1 sitruuna
2 rkl öljyä
merisuolaa ja valkopippuria
3 rkl mantelilastuja
60 g voita
Valmistusohje
- Tee siian kylkiin viillot veitsellä. Mausta kala huolella suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja laita varret siian sisään. Leikkaa sitruunasta puolet siivuiksi ja laita siian sisään. Kiinnitä kalan vatsa cocktail- tai varrastikuilla, ja sivele kalan pinta öljyllä. Grillaa kalaa noin 20 minuuttia välillä varovaisesti kääntäen.
- Paahda mantelilastut pannulla ja lisää mukaan voi, puolikkaan sitruunan mehu ja hienonnettu persilja. Lusikoi kastike vadille siian päälle.
- Tarjoile esimerkiksi keitettyjen kesäperunoiden kanssa.
Suomen sisävesistä pyydetty ja suomalainen kasvatettu siika ovat WWF:n Kalaoppaan vihreällä listalla. Suuri osa Suomessa myytävästä siiasta on verkkoaltaissa kasvatettua kalaa, joka on ympäristön kannalta hyvä valinta kalatiskillä. Lue lisää
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.