Kolmen juureksen
skagenpiirakka
Skagenin maut yhdistetään kotimaisiin juureksiin. Rapean lehtitaikinapiirakan päältä löytyy maa-artisokkaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Piirakka, joka on sekä uskomattoman herkullinen että yllättävä.
Ainekset
500 g lehtitaikinaa
2 dl kreikkalaista gurttia (kasvipohjaista jogurttia)
3 tl piparjuuritahnaa
1 sitruuna
200 g juuriselleriä
1 palsternakka
3 maa-artisokkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 punasipuli
0,5 dl merileväkaviaaria
tilliä
mustapippuria
Valmistusohje
- Ota lehtitaikina ajoissa sulamaan. Kauli lehtitaikina noin 30×40 cm levyksi. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, kauli ne kiinni toisiinsa.
- Sekoita gurtti, piparjuuritahna ja puolet sitruunan mehusta. Levitä seoksesta noin puolet lehtitaikinapiirakan pohjalle.
- Kuori juuriselleri ja palsternakka. Pese maa-artisokat hyvin. Siivuta juurekset ohuiksi siivuiksi ja levitä tasaisesti piirakkapohjan päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Pilko punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Levitä punasipulisiivut piirakan päälle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Paiston jälkeen lisää loput gurtista nokareina piirakan päälle. Lisää merileväkaaria nokareina ja raasta puolet sitruunankuoresta piirakan päälle. Pirskottele päälle vielä sitruunamehua. Rouhi mustapippuria ja lisää tuoretta tilliä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.