Kukkakaalipihvit ja
chimichurrikastike
Kesä, grilli ja kukkakaali! Viipaloi kukkakaali pihveiksi ja paista meheväksi. Viimeistele argentiinalaisella chimichurrilla eli mausteisella yrttikastikkeella. Suomalainen kukkakaali on sesonkivihannes, josta kannattaa nauttia, kun sitä on tarjolla.
Ainekset
2 keskikokoista kukkakaalia
Chimichurri
1 limetin kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä chili
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
n. 3/4 dl öljyä
2 tl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
Valmistusohje
- Leikkaa kukkakaalin keskiosasta, varren kohdalta pystysuuntaisesti viipaleita. Käytä ylimääräiset kukkakaalipalat esimerkiksi vokkiin, salaattiin tai keittoon.
- Tee kastike. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi chili. Hienonna yrtit. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kastiketta kukkakaalipihveille. Grillaa niitä noin 5 minuuttia/puoli pihvien koon mukaan. Tarjoa loppu kastike valmiiden pihvien kanssa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.