Kuskus paahdettujen
uunijuuresten kanssa
Aavistuksen appelsiininen kuskus saa seuralaisekseen paahdetut uunijuurekset. Täydellinen annos vaikka töihin mukaan otettavaksi. Avomaalla kasvavat juurekset ovat myös ympäristöystävällinen raaka-aine.
Ainekset
2 dl (täysjyvä)kuskusia
2 dl kasvislientä
1 appelsiini
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
½ dl hienonnettua tuoretta minttua
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria
1 annos paahdettuja juureksia
Paahdetut uunijuurekset
800 g juureksia, esim. palsternakkaa, juuriselleriä ja keltajuurta
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl ras el hanout-mausteseosta
Tarjoiluun: vegaanista tsatsikia, pähkinöitä tai dukkah-mausteseosta
Uunijuurekset
- Kuori ja paloittele juurekset. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja lisää mausteet. Sekoita hyvin.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Kuskus
- Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Katso tarkka nestemäärä pakkauksesta, sillä eri merkkien välillä on eroja.
- Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää molemmat kuskusiin. Mittaa joukkoon öljy ja viinietikka. Lisää yrtit ja sekoita hyvin. Kääntele joukkoon paahdetut juurekset. Tarjoa vegaanisen tsatsikin ja halutessasi pähkinöiden tai dukkah’n kanssa.
Vinkki: Vegaaninen tsatsiki syntyy sekoittamalla raastettua kurkkua ja valkosipulia vegaaniseen jogurttiin tai vegaaniseen ranskakermaan.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.