Kuskus paahdettujen
uunijuuresten kanssa

Aavistuksen appelsiininen kuskus saa seuralaisekseen paahdetut uunijuurekset. Täydellinen annos vaikka töihin mukaan otettavaksi.  Avomaalla kasvavat juurekset ovat myös ympäristöystävällinen raaka-aine.

4
20 min + 50 min

Ainekset

2 dl (täysjyvä)kus­ku­sia
2 dl kas­vis­lien­tä
1 ap­pel­sii­ni
3 rkl rypsiöl­jyä
1 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
½ dl hie­non­net­tua tuo­ret­ta mint­tua
½ dl hie­non­net­tua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria
1 an­nos paahdettuja juureksia

Paahdetut uunijuurekset

800 g juureksia, esim. palsternakkaa, juuriselleriä ja keltajuurta
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl ras el hanout-mausteseosta

Tarjoiluun: vegaanista tsatsikia, pähkinöitä tai dukkah-mausteseosta

Uunijuurekset

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja lisää mausteet. Sekoita hyvin.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kuskus

  1. Kei­tä kus­kus pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan kas­vis­lie­mes­sä. Katso tarkka nestemäärä pakkauksesta, sillä eri merkkien välillä on eroja.
  2. Pese ap­pel­sii­ni huo­lel­li­ses­ti. Raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Li­sää mo­lem­mat kus­ku­siin. Mit­taa jouk­koon öl­jy ja vii­nie­tik­ka. Li­sää yr­tit ja se­koi­ta hy­vin. Kääntele joukkoon paahdetut juurekset. Tarjoa vegaanisen tsatsikin ja halutessasi pähkinöiden tai dukkah’n kanssa.

Vinkki: Vegaaninen tsatsiki syntyy sekoittamalla raastettua kurkkua ja valkosipulia vegaaniseen jogurttiin tai vegaaniseen ranskakermaan.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.