Lämmittävä
kantarellimuhennos
Ainekset
1 litra kantarelleja tai 200g pakastekantarelleja
1/2 nippua ruohosipulia
2 dl soijakermaa
2 dl soijamaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl hienonnettua persiljaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohralisäke
2,5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 tomaatti
1 punasipuli
1 paprika
100g pakasteherneitä
1 rkl margariinia
2,5 dl soijakermaa
Juuresraaste ja sinappikastike
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
Nippu persiljaa
1 rkl voimakasta sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl öljyä
Valmistusohje
- Anna ylimääräisen nesteen haihtua sienistä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot päälle ja sekoita.
- Lisää soijakerma ja -maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja sekoita välillä. Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja persilja.
- Keitä ohrasuurimoita n. 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
- Kuutioi sipuli, tomaatti ja paprika. Kuullota sipuli, paprika ja herneet kattilassa margariinin rasvassa.
- Valuta ohra siivilässä. Lisää ohra, tomaattikuutiot ja soijakerma kattilaan ja kuumenna. Pese ja kuori juurekset. Raasta karkeaksi raasteeksi.
- Silppua huuhdeltu persilja. Ravistele salaatinkastikeainekset esim. pienessä lasitölkissä. Sekoita raasteet keskenään kulhossa ja lisää päälle kastike. Nostele kastike varovasti salaatin sekaan.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.