Lämmittävä
kasvis-linssikeitto

Kasvis-linssikeitto on täynnä herkullista makua. Tämä keitto on maukas, täyttävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto lounaaksi tai illalliseksi.

2-3
30-40 min

Ainekset

3 dl kuivattuja vihreitä linssejä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa (200g)
2-3 perunaa (250)
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl korianterin siemeniä
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua paprikaa
1,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
Tuoretta sitruunamehua (maun mukaan)

Valmistusohje

  1. Huuhtele linssit ja valuta ne.
  2. Hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Viipaloi porkkanat ja leikkaa perunat kuutioiksi.
  3. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
  4. Lisää viipaloidut porkkanat ja kuutioitu peruna kattilaan. Paista minuutin ajan.
  5. Lisää mausteet (juustokumina, korianterin siemen, kurkuma, paprika) ja sekoita hyvin.
  6. Lisää linssit ja suola kattilaan ja sekoita muiden ainesten kanssa.
  7. Lisää noin 1,2 litraa vettä kattilaan ja sekoita. Kuumenna seos kiehuvaksi, sitten alenna lämpö keskitasolle ja peitä kattila kannella.
  8. Anna keiton hautua noin 20-25 minuuttia, kunnes linssit ja vihannekset ovat pehmeitä ja maut ovat sekoittuneet.
  9. Tarkista maku matkan varrella ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit myös lisätä hieman sitruunamehua antamaan keitolle raikkautta.
  10. Tarjoile keitto sellaisenaan tai leivän kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.