Lämmittävä
kasvis-linssikeitto
Kasvis-linssikeitto on täynnä herkullista makua. Tämä keitto on maukas, täyttävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto lounaaksi tai illalliseksi.
Ainekset
3 dl kuivattuja vihreitä linssejä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa (200g)
2-3 perunaa (250)
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl korianterin siemeniä
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua paprikaa
1,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
Tuoretta sitruunamehua (maun mukaan)
Valmistusohje
- Huuhtele linssit ja valuta ne.
- Hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Viipaloi porkkanat ja leikkaa perunat kuutioiksi.
- Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
- Lisää viipaloidut porkkanat ja kuutioitu peruna kattilaan. Paista minuutin ajan.
- Lisää mausteet (juustokumina, korianterin siemen, kurkuma, paprika) ja sekoita hyvin.
- Lisää linssit ja suola kattilaan ja sekoita muiden ainesten kanssa.
- Lisää noin 1,2 litraa vettä kattilaan ja sekoita. Kuumenna seos kiehuvaksi, sitten alenna lämpö keskitasolle ja peitä kattila kannella.
- Anna keiton hautua noin 20-25 minuuttia, kunnes linssit ja vihannekset ovat pehmeitä ja maut ovat sekoittuneet.
- Tarkista maku matkan varrella ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit myös lisätä hieman sitruunamehua antamaan keitolle raikkautta.
- Tarjoile keitto sellaisenaan tai leivän kanssa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.