Lehtikaaliminestrone

Italiainen minestronekeitto pullistelee papuja, pastaa ja kasviksia. Voit halutessasi lisätä keittoon muitakin kasviksia, kuten paprikaa tai palsternakkaa. Pavut ovat ekologista syötävää, sillä palkokasvien viljely mm. kuluttavaa luonnonvaroja vähän, sitoo typpeä ja parantaa maaperää. Lisäksi papujen käyttö on ravitsemuksellisestikin hyvä valinta.

4
15 min + 20 min

Ainekset

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 keskikokoista perunaa
2 lehtisellerinvartta
2 rkl rypsiöljyä
1 tlk (400 g) kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
n. 7 dl kasvislientä
1 dl pikkupastaa tai pieneksi pätkittyä spagettia
100 g lehtikaali
2 dl keitettyjä valkoisia papuja

Lisäksi

1/4 tl mustapippuria myllystä
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Viipaloi sellerit.
  2. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaatit ja kasvisliemi kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää. Laita pasta keittoon kypsymään pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  3. Soseuta keittoa sauvasekoittimella siten, että se suurustuu vähän. Suurin osa paloista saa jäädä keittoon kokonaisena.
  4. Leikkaa lehtikaalista pois kova lehtiruoti. Revi kaali pieniksi suupaloiksi. Lisää ne ja pavut kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai vettä, jos keitto on liian paksua.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.