Linssibolognese

Spagetti bolognese eli pastaa jauhelihakastikkeella on klassikko, joka on aina muodissa. Tuttu kastike saa uuden asun linsseistä. Mikä parasta, annos on kasvipohjainen eli sopii moneen makuun. Linssien hiilijalanjälki on moninkertaisesti pienempi kuin jauhelihan. 

4
35 min

Ainekset

350 g pastaa

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
2 prk (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
2 dl punaisia tai vihreitä linssejä
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua oreganoa
1 tuuhea ruukku basilikaa

(Tarjoiluun: vegaanista juustoraastetta)

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat ja jatka paistamista muutama minuutti lisää.
  2. Kumoa pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos. Lisää huuhdellut linssit. Keitä sekoitellen pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta etikalla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja oreganolla.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike.
  4. Viimeistele hienonnetulla basilikalla. Tarjoa halutessasi vegaanisen juustoraasteen kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.