Mantelinen joulutofu

4-6
1 h

Ainekset

270 g maustamatonta tofua (Jalotofu)
1 pienen sitruunan raastettu kuori
¼ dl sitruunamehua
2–3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua tilliä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä  
1 tl vaaleaa siirappia  

 

Kuorrute 

2 dl kaurakermaa
½ dl mantelilastuja
2 rkl korppujauhoja
½ pienen sitruunan kuori
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä  

Pinnalle

3 rkl mantelilastuja 

  1. Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja taputtele ne kuiviksi keittiöpyyhkeellä.  
  2. Raasta kulhoon sitruunankuori. Lisää sitruunamehu, rypsiöljy, mausteet ja siirappi. Pyörittele tofuviipaleet marinadissa ja asettele ne limittäin pieneen uunivuokaan.  
  3. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja kaada kuorrute tofuviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes manteleissa on kaunis väri.