Mantelinen joulutofu
Ainekset
270 g maustamatonta tofua (Jalotofu)
1 pienen sitruunan raastettu kuori
¼ dl sitruunamehua
2–3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua tilliä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl vaaleaa siirappia
Kuorrute
2 dl kaurakermaa
½ dl mantelilastuja
2 rkl korppujauhoja
½ pienen sitruunan kuori
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
3 rkl mantelilastuja
- Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja taputtele ne kuiviksi keittiöpyyhkeellä.
- Raasta kulhoon sitruunankuori. Lisää sitruunamehu, rypsiöljy, mausteet ja siirappi. Pyörittele tofuviipaleet marinadissa ja asettele ne limittäin pieneen uunivuokaan.
- Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja kaada kuorrute tofuviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes manteleissa on kaunis väri.