Minnin ja Pajun tofucurry
PS Olen vegaani -YouTube-kanavallaan tutuksi tulleet Minni Väärä ja Paju Purovuo osallistuivat vuoden 2018 Earth Houriin kannustaen kanssamme ihmisiä kokeilemaan kasvisruokaa ja uusia reseptejä avoimin mielin. Earth Hour -illalliselle Väärä ja Purovuo valitsivat tofucurryn, josta he kertoivat näin:
”Haluaisimme jakaa helpon reseptin, jossa on käytetty tofua sekä kaurakermaa. Moni ajattelee, että tofu on mautonta ja kumista. Tofun valmistaminen kannattaakin aloittaa sen kuivaamisesta ja jos kyseessä on maustamaton tofu, on se myös marinoitava esimerkiksi pikaisesti pannulla. Tässä meidän molempien mieleen oleva tofu-kaura curry, joka maistuu esimerkiksi perunan, riisin, ohran tai vaikka kvinoan kanssa.”
Ainekset
1 pkt kiinteää maustamatonta tofua
2,5 dl kaurakermaa (esim. Kaslink Aito Kauraruoka)
150 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl currya
1 tl garam masalaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 tl jodioitua suolaa
1 dl suolattuja maapähkinöitä
puolikas chili
paistamiseen rypsiöljyä
Valmistusohje
- Viipaloi tofu ja painele viipaleet paperilla tai kangasliinalla kauttaaltaan kuiviksi. Paloittele sitten kuutioiksi ja paahda kuumalla, kuivalla pannulla pinnat kuiviksi ja hieman ruskeiksi.
- Siirrä kuivatut tofukuutiot pois pannulta.
- Lisää reilu loraus rypsiöljyä pannulle sekä pilkottu sipuli ja valkosipuli. Mittaa joukkoon pilkottu chili, mausteet, suola, sitruunamehu ja soijakastike. Sekoita.
- Heitä tofukuutiot mukaan marinoitumaan ja paistele hetki käännellen.
- Lisää kaurakerma, pähkinät ja pilkottu parsakaali. Sekoita ja anna hautua noin 5 minuuttia.
- Tarjoile esimerkiksi perunan, ohran tai riisin kera.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.