Muikkuli-pastasalaatti
Hätälän Muikkuli-muikkupihvit tarjoavat helpon tavan herkutella kotimaisella luonnonkalalla. Vekkulin kokonsa ansiosta Muikkuli sujahtaa vaikka salaattiin, kuten tässä herkullisessa reseptissä. Muikkuli on osa Hätälä Oy:n, WWF Suomen ja WWF Nuorten yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää kestävistä kalakannoista peräisin olevien kotimaisten kalojen saavutettavuutta ja kysyntää.
Ainekset
1 pkt Hätälän Muikkuli-muikkupihvejä
250 g pastaa
1 fenkoli
2 appelsiini / veriappelsiini
1 sydänsalaatti
100 g kirsikkatomaatteja
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Valmista ensin kastike: Purista sitruunanmehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois, siirrä pasta kulhoon ja sekoita kastike sekaan.
- Huuhtele ja poista fenkolin kova kanta. Puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Fileo appelsiini. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet toisistaan. Puolita tomaatit. Asettele salaatin raaka-aineet tarjoiluastiaan.
- Paista Muikkuli-muikkupihvit kuumalla pannulla molemmin puolin muutaman minuutin verran. Lisää pihvit salaatin sekaan ja tarjoile.
Resepti: Peggy Thomas
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.