Munakoisoviuhkat
ja yrttikastike
Viuhkan muotoon leikatut munakoisot ovat uudenlainen tapa tarjota tutut kasvikset. Ne voi paistaa uunissa hyvissä ajoin etukäteen ja grillata niihin raidat grillissä juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
4 pientä munakoisoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl rypsiöljyä
Yrttikastike
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl rypsiöljyä
1 rkl pieniä kapriksia
2 tl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria rouhittuna
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viuhkoiksi eli pitkittäin noin 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi siten, että kanta pysyy ehjänä. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmeitä, mutta ei vielä sisältä sosemaisia.
- Ota munakoisot uunista ja paina ne lastalla viuhkan muotoon. Ripottele suolaa, mustapippuria ja öljyä munakoisoille.
- Grillaa munakoisoviuhkoja molemmin puolin noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat sopivasti paahtuneita. Käytä kääntämiseen leveää lastaa.
- Tee kastike. Kuori valkosipulit. Laita ne tehosekoittimeen yrttien, öljyn, kapristen, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa munakoisojen kanssa.
- Viimeistele halutessasi paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.