Mustapapu-kvinoapihvillä
ryyditetty bataattiburgeri
Bataattiburgerit sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Herkkupihvit kruunaavat upean tornin.
Ainekset
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia
4 dl mustia tölkkipapuja
1 tl kuivattua timjamia
öljyä paistamiseen
Lisäksi
bataattia
salaatinlehtiä
tomaattia
ketsuppia
Valmistusohje
- Huuhtele kvinoa hyvin tiheässä siivilässä. Voit käyttää vauvaharsoa apuna, jotta pikkuruiset jyvät eivät valu viemäriin.
- Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja kasvisfondi. Kiehauta vesi ja anna kvinoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Huuhdo mustapavut lävikössä ja muussaa ne kulhossa haarukalla.
- Lisää valmis kvinoa, mausta timjamilla ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi.
- Paista pulleasta bataatista kiekkoja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Sujauta pihvi bataattiburgerin väliin. Täytä salaatinlehdillä,
tomaatilla ja ketsupilla.
Resepti on julkaistu Emmi-Liia Sjöholmin kirjassa Koko perheen kattaus (Atena, 2015).
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.