Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

Kaali on alkukesällä erityisen hyvää. Siitä syntyy helposti mehevä ja edullinen nuudeliannos.

4
20 min

Ainekset

n. 240 g nuudeleita
1 purjo tai 2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
500 g varhaiskaalia
1 pss (65 g) salaattipinaattia
3 rkl seesamiöljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä
1/2 tl mustapippuria myllystä
4 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Halkaise purjo ja huuhtele se. Viipaloi purjon vaalea osa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtaise pinaatti.
  3. Kuullota valkosipulia ja purjoa rypsiöljyssä isolla pannulla noin minuutti. Lisää kaali ja jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
  4. Lisää pannulle keitetyt nuudelit ja pinaatti. Sekoita hyvin. Mausta seesamiöljyllä, etikalla ja soijalla. Rouhi joukkoon chiliä ja mustapippuria. Viimeistele siemenillä. Lisää halutessasi joukkoon kasviproteiinia, kuten soijasuikaleita, tempeä tai tofua.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.