![](https://wwf.fi/app/uploads/8/k/3/g1yaapi7r44g6wv9cdwa49/kaalinuudelit-aspect-ratio-1920-600.jpg?ver=6d59c2fe)
Nuudeli-varhaiskaalisalaatti
Kaali on alkukesällä erityisen hyvää. Siitä syntyy helposti mehevä ja edullinen nuudeliannos.
Ainekset
n. 240 g nuudeleita
1 purjo tai 2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
500 g varhaiskaalia
1 pss (65 g) salaattipinaattia
3 rkl seesamiöljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä
1/2 tl mustapippuria myllystä
4 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja laita hetkeksi sivuun.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Halkaise purjo ja huuhtele se. Viipaloi purjon vaalea osa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtaise pinaatti.
- Kuullota valkosipulia ja purjoa rypsiöljyssä isolla pannulla noin minuutti. Lisää kaali ja jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
- Lisää pannulle keitetyt nuudelit ja pinaatti. Sekoita hyvin. Mausta seesamiöljyllä, etikalla ja soijalla. Rouhi joukkoon chiliä ja mustapippuria. Viimeistele siemenillä. Lisää halutessasi joukkoon kasviproteiinia, kuten soijasuikaleita, tempeä tai tofua.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)