Paahdetut
perunasiivut särkitahnalla
Särkisäilyke on loistava valinta, jos joulupöytään mielii kalaa. Tämän särkitahnan voi tarjota tuttuun tapaan saaristolaisleivän kanssa tai kokeilla leivän sijaan paahdettuja perunasiivuja.
Ainekset
Pikkelöidyt sipulit
1 punasipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
Paahdetut perunat
4 kpl (n. 300 g) uuniperunaa
oliiviöljyä
suolaa
Särkitahna
1 tlk (145 g) savustettua ja valkosipulilla maustettua särkisäilykettä esim. Järki Särkeä
1 dl kaura- tai soijafraichea
3 rkl tilliä
3 rkl ruohosipulia
0,5 sitruunan kuori
mustapippuria
- Kuori ja leikkaa punasipulista ohuita puolirenkaita. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, sokeri ja vesi. Jätä maustumaan vähintään tunniksi. Voit valmistella sipulit jo pari päivää etukäteen jääkaappiin.
- Leikkaa tai siivuta perunasta n. 3 mm siivuja. Levitä pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jos teet paahdetut perunasiivut jo etukäteen, lämmitä ne mikrossa tai uunissa tarjoilua varten.
- Valuta särkisäilykkeestä ylimääräinen öljy pois mahdollisimman hyvin. Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita haarukalla särki, fraiche, yrtit, sitruunankuori ja mustapippuri. Mikäli tahnaan jää liikaa kalatölkin öljyä, tahnasta voi tulla liian juoksevaa. Jos näin käy, valuta tahnasta ylimääräinen neste tiheäsilmäisen siivilän läpi.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.