Pähkinäinen omenagalette
Leivo superhelppo piirakka raikkaankirpeistä omenoista. Et tarvitse edes piirasvuokaa, sillä galettetaikina kaulitaan ympyräksi pellille ja reunat taitetaan rennosti täytteen päälle. Pähkinäinen ripote piirakan pinnalla antaa jälkkäriin mukavan suutuntuman.
Ainekset
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
150 g vegaanista margariinia kylmänä
3 rkl kylmää vettä
Täyte
4–5 hapokasta omenaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
¾ dl kide- tai fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kanelia
50 g kylmää vegaanista margariinia
Lisäksi
tilkka kauramaitoa
vegaanista kauravaahtoa tai jäätelöä
Valmistusohje
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja kuutioitu margariini tehosekoittimessa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Laita viileään vähintään puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi levyksi. Vedä paperi taikinoineen uunipellille.
- Kuori ja viipaloi omenat. Pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele omenaviipaleet piirakkapohjalle niin, että noin 5 cm taikinan reunasta jää ilman täytettä.
- Sekoita pähkinät, sokeri, jauhot ja kaneli keskenään. Ripottele seos omenoille. Lisää margariini pieninä nokareina pinnalle.
- Taittele taikinan reunat rennosti täytteen päälle. Sudi halutessasi reunoille hieman kauramaitoa. Paista galettea 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.