Pähkinäinen omenagalette

Leivo superhelppo piirakka raikkaankirpeistä omenoista. Et tarvitse edes piirasvuokaa, sillä galettetaikina kaulitaan ympyräksi pellille ja reunat taitetaan rennosti täytteen päälle. Pähkinäinen ripote piirakan pinnalla antaa jälkkäriin mukavan suutuntuman.

8–10
1 h

Ainekset

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
150 g vegaanista margariinia kylmänä
3 rkl kylmää vettä

Täyte

4–5 hapokasta omenaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
¾ dl kide- tai fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kanelia
50 g kylmää vegaanista margariinia

Lisäksi

tilkka kauramaitoa
vegaanista kauravaahtoa tai jäätelöä

Valmistusohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja kuutioitu margariini tehosekoittimessa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Laita viileään vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi levyksi. Vedä paperi taikinoineen uunipellille.
  3. Kuori ja viipaloi omenat. Pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele omenaviipaleet piirakkapohjalle niin, että noin 5 cm taikinan reunasta jää ilman täytettä.
  4. Sekoita pähkinät, sokeri, jauhot ja kaneli keskenään. Ripottele seos omenoille. Lisää margariini pieninä nokareina pinnalle.
  5. Taittele taikinan reunat rennosti täytteen päälle. Sudi halutessasi reunoille hieman kauramaitoa. Paista galettea 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.