![](https://wwf.fi/app/uploads/2/w/4/gmyvf441hddnp1x1clnd8b/siruuna_lehtipersilja_risotto-aspect-ratio-1920-600.jpg?ver=e8f40ed7)
Paistettua lohta ja
keväistä hernerisottoa
Hernerisotto tuo hyppysellisen kevättä lautasellesi! Valmista herkullinen ateria Jyrki Sukulan reseptillä. Reseptissä on käytetty Saimaan Tuoreen kiertovesilaitoksessa kasvatettua kirjolohta, joka löytyy WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta. Saimaan Tuore lahjoittaa 1 %:n myynnistään huhti-kesäkuussa 2021 työllemme uhanalaisten vaelluskalojen suojelemiseksi.
Ainekset
2 kpl Saimaan Tuoreen sitruuna-persilja kirjolohifileetä
50 g voita
1,5 dl risottoriisiä
½ l kasvilientä
1 dl kotimaisia pakasteherneitä
1 hienonnettu sipuli
1 dl raastettua parmesania
½ sitruunan mehu
suola
oliiviöljyä
Valmistusohje
- Kuullota sipuli kypsäksi kattilassa oliiviöljyssä. Lisää riisi ja sekoita hetki miedolla lämmöllä. Lisää kuumaa kasvilientä ja sekoita. Liemi muuttuu n. 12 min. jälkeen kastikemaiseksi. Lisää lientä vähemmän ja sekoita.
- Lisää 16 min. kohdalla herneet ja 18 min. kohdalla sammuta lämpö. Lisää parmesan, suola ja sitruunamehu.
- Mausta kalat suolalla ja paista kalat voissa nahkapuolelta 4 min. ja lihapuolelta 1 min. Tarjoile!
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)