Paistettua lohta ja
keväistä hernerisottoa

Hernerisotto tuo hyppysellisen kevättä lautasellesi! Valmista herkullinen ateria Jyrki Sukulan reseptillä. Reseptissä on käytetty Saimaan Tuoreen kiertovesilaitoksessa kasvatettua kirjolohta, joka löytyy WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta. Saimaan Tuore lahjoittaa 1 %:n myynnistään huhti-kesäkuussa 2021 työllemme uhanalaisten vaelluskalojen suojelemiseksi.

2
30 min

Ainekset

2 kpl Saimaan Tuoreen sitruuna-persilja kirjolohifileetä
50 g voita
1,5 dl risottoriisiä
½ l kasvilientä
1 dl kotimaisia pakasteherneitä
1 hienonnettu sipuli
1 dl raastettua parmesania
½ sitruunan mehu
suola
oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Kuullota sipuli kypsäksi kattilassa oliiviöljyssä. Lisää riisi ja sekoita hetki miedolla lämmöllä. Lisää kuumaa kasvilientä ja sekoita. Liemi muuttuu n. 12 min. jälkeen kastikemaiseksi. Lisää lientä vähemmän ja sekoita.
  2. Lisää 16 min. kohdalla herneet ja 18 min. kohdalla sammuta lämpö. Lisää parmesan, suola ja sitruunamehu.
  3. Mausta kalat suolalla ja paista kalat voissa nahkapuolelta 4 min. ja lihapuolelta 1 min. Tarjoile!

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.