Paistetut muikut,
grilliperunat ja tillichimichurri
Muikkujen kanssa tarjoillaan grillattuja perunoita ja tillistä tehtyä kastiketta. Muikkua elää suurissa järvissä ja merenlahdissa lähes kaikkialla Suomessa. Suomalainen muikku onkin hyvä valinta ruokapöytään, sillä kalastus ei yleisesti ottaen uhkaa Suomen muikkukantoja.
Ainekset
600 g perattuja muikkuja
800 g keitettyä perunaa
1 kesäsipuli
suolaa, mustapippuria myllystä
Tillichimichurri
1 tuuhea nippu tilliä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl luomusitruunan kuorta
1 rkl luomusitruunan mehua
n. 3/4 dl rypsiöljyä
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä
suolaa, mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Tee kastike. Hienonna tilli. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita ne monitoimikoneeseen. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Lisää öljyä vähän kerrallaan, kunnes seos on peston paksuista. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla.
- Paista perunoihin kaunis väri grillissä. Ota puolet kastikkeesta erikseen ja sekoita perunoiden kanssa.
- Pyyhi kalat talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele kalat öljyllä. Paista kuumassa grillissä kypsiksi. Tarjoa perunoiden ja lopun kastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit paistaa kalat myös grillin ritilätasolla. Tikuta ne siinä tapauksessa varrastikkuihin, niin kalat eivät putoile ritilöiden lävitse. Aseta pöydälle muikkuja vierekkäin ja työnnä kaksi grillitikkua kalojen läpi.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.