Paistetut tofunuudelit

Thaimaalaisen pad thain hengessä syntyvä nuudeliannos syntyy nopeasti. Klassikkoannoksen maapähkinät vaihdetaan cashew-pähkinöihin ja riisinuudelit vehnänuudeliin. Tofu ja tempe ovat soijapohjaisia, ilmastoystävällisiä kasviproteiinituotteita, jotka taipuvat monenlaiseen ruuanlaittoon. Erilaisissa kaaleissa on niin paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, että niitä voi sanoa jopa superruuaksi.

4
25 min

Ainekset

250 g marinoitua tofua tai maustettua tempeä
300 g kaalia (kiinankaali tai paksoi)
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
1 dl kevät- tai ruohosipulisilppua
1 dl cashewpähkinöitä
200 g nuudelia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 limetti

Kastike

¾ dl tamarinditahnaa (esim. Spice up)
¾ dl sokeria
½ dl soijaa

Valmistusohje

  1. Kuutioi tofu. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili, kevätsipuli ja pähkinät.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset.
  4. Kuumenna rypsiöljy isossa paistinpannussa. Paista sipuleita ja chiliä muutama minuutti. Lisää tofu, kaali ja porkkana. Jatka paistamista sekoitellen muutama minuutti lisää.
  5. Lisää pannulle nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta. Viimeistele kevätsipulilla, pähkinöillä ja limetillä. Lusikoi päälle seesamiöljy ja loput kastikkeesta.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.