Paistetut tofunuudelit
Thaimaalaisen pad thain hengessä syntyvä nuudeliannos syntyy nopeasti. Klassikkoannoksen maapähkinät vaihdetaan cashew-pähkinöihin ja riisinuudelit vehnänuudeliin. Tofu ja tempe ovat soijapohjaisia, ilmastoystävällisiä kasviproteiinituotteita, jotka taipuvat monenlaiseen ruuanlaittoon. Erilaisissa kaaleissa on niin paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, että niitä voi sanoa jopa superruuaksi.
Ainekset
250 g marinoitua tofua tai maustettua tempeä
300 g kaalia (kiinankaali tai paksoi)
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
1 dl kevät- tai ruohosipulisilppua
1 dl cashewpähkinöitä
200 g nuudelia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 limetti
Kastike
¾ dl tamarinditahnaa (esim. Spice up)
¾ dl sokeria
½ dl soijaa
Valmistusohje
- Kuutioi tofu. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili, kevätsipuli ja pähkinät.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
- Sekoita kastikkeen ainekset.
- Kuumenna rypsiöljy isossa paistinpannussa. Paista sipuleita ja chiliä muutama minuutti. Lisää tofu, kaali ja porkkana. Jatka paistamista sekoitellen muutama minuutti lisää.
- Lisää pannulle nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta. Viimeistele kevätsipulilla, pähkinöillä ja limetillä. Lusikoi päälle seesamiöljy ja loput kastikkeesta.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.