Perunainen ratatouillepaistos

Höystä ratatouille perunoilla ja pavuilla ruokaisaksi ja paista uunissa meheväksi.

4
20 min + 1 h 15 min

Ainekset

2 paprikaa
400 g kesäkurpitsaa
1 munakoiso
3 tomaattia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 tlk (à 390 g) tomaattimurskaa

 

2 dl keitettyjä papuja
1 tl punaviinietikkaa
1/2 dl timjaminlehtiä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi

maalaisleipää tai patonkia

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kasvikset reilun puolen sentin viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä ne tomaattimurskaan papujen kanssa. Sekoita joukkoon  etikka, timjami, sitruunanmehu ja mausteet.
  3. Kaada tomaattimurska uunivuokaan. Asettele kasvikset päälle limittäin.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla. Tarjoa leivän kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.