Perunainen ratatouillepaistos
Höystä ratatouille perunoilla ja pavuilla ruokaisaksi ja paista uunissa meheväksi.
Ainekset
2 paprikaa
400 g kesäkurpitsaa
1 munakoiso
3 tomaattia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 tlk (à 390 g) tomaattimurskaa
2 dl keitettyjä papuja
1 tl punaviinietikkaa
1/2 dl timjaminlehtiä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
maalaisleipää tai patonkia
- Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kasvikset reilun puolen sentin viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä ne tomaattimurskaan papujen kanssa. Sekoita joukkoon etikka, timjami, sitruunanmehu ja mausteet.
- Kaada tomaattimurska uunivuokaan. Asettele kasvikset päälle limittäin.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla. Tarjoa leivän kanssa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.