Perunaröstipelti
Klassikkoherkku perunarösti tekee paluun vegaanisena. Tässä on täydellinen perjantai-illan naposteltava! Perunat, porkkanat ja sipulit ovat mainiota ruokaa myös ilmaston kannalta. Kaviart on merilevästä valmistettua, kaviaarin tyyppistä valmistetta. Sitä löytyy monista ruokakaupoista.
Ainekset
800 g jauhoisia perunoita
1 iso porkkana
1 sipuli
2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua ruohosipulia
½ tl curryjauhetta
Tarjoiluun
kaurafraichea
kaviartia
purjosilppua
mustapippuria
Valmistusohje
- Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Raasta karkeaksi raasteeksi, nosta isoon kulhoon ja lisää suola. Anna seistä viitisen minuuttia ja puristele lävikön avulla ylimääräinen neste huolellisesti pois. Nosta takaisin kulhoon.
- Sekoita huolellisesti joukkoon muut mausteet ja kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on näyttää rapealta.
- Viimeistele kaurafraichella, kaviartilla ja mustapippurilla.
Vinkki! Paista taikinasta lettupannulla pieniä perunaröstikakkuja ja tarjoile blinien tapaan.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.