Pienet anjovispitsat
juhlan ja lohdun hetkiin
Euroopassa myydään anjovis-nimellä useita sillikalojen heimoon kuuluvia kaloja. Sardelli on tämän öljyyn säilötyn kalasäilykkeen yleisin raaka-aine. Sardelli on kuitenkin kärsinyt liikakalastuksesta etenkin Välimerellä.
Suomalaisten kannattaa suosia MSC-sertifioitua tai Itämeren kilohailista valmistettua anjovista. Atlantilta ja Mustaltamereltä pyydettyä sardellia kannattaa ostaa harkiten, ja Välimeren sardellia välttää kokonaan.
Ainekset
Pohja (noin kaksi pellillistä)
2 dl vettä
30 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoa
Tomaattikastike
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
reilu loraus oliiviöljyä
Täyte (yhteen pizzaan)
2 anjovisfilettä (kilohailista tai MSC-sertifioitua)
1 paksu siivu buffalomozzarellaa
2 uunissa paahdettua munakoisosiivua
hieman raastettua parmesania
tuoretta basilikaa
Juustot voit halutessasi korvata kasvijuustolla. Kokeile myös valmistaa pitsat ilman juustoa!
Valmistusohje
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Alusta taikinaan jauhot. Anna kohota noin 20 minuuttia. Muotoile jauhotetuin käsin pieni pitsoja ja anna niiden kohota leivinliinan alla vielä 20 minuuttia.
- Valmista kastike ja täyte. Kuullota valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää tomaattipyre ja tomaattimurska. Mausta oreganolla, suolalla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
- Paahda ohuita munakoisosiivuja 200 asteessa, kunnes ne saavat väriä. Raasta parmesanjuusto ja siivuta mozzarella. Valuta anjovisfileet. Lisää kastike ja täyte pizzapohjien päälle.
- Paista noin 220 asteessa kunnes pizzojen reunat hieman tummuvat.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.