Pinaattiletut
tomaattisalsan kanssa

Pinaattiletut valmistuvat ällistyttävän helposti itse valmistaen. Tässä vegaanisessa versiossa taikina maustuu kauramaidolla ja kaurahiutaleilla lempeän makuiseksi. Perinteiseen tyyliin letut tarjoillaan puolukkahillolla höystettynä, mutta vaihteeksi voi kokeilla muutakin. Esimerkiksi raikas tomaattisalsa sopii mainiosti lättyjen kaveriksi.

4
30 min + 15 min

Ainekset

1 pss (150 g) pakastepinaattia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
4 1/2 dl kauramaitoa
2 tl rypsiöljyä

Paistamiseen: rypsiöljyä

 

Tomaattisalsa

1 hoikka kesäsipuli tai 1 salottisipuli + 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
4 tomaattia
1/2 pieni kurkku

Tarjoiluun: tomaattisalsaa tai puolukkahilloa

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla tomaattisalsa. Viipaloi sipuli varsineen. Jos käytät salottisipulia, kuori ja hienonna se. Yhdistä ruohosipulin kanssa. Lisää sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia.
  2. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Yhdistä sipulin kanssa. Tarjoa pinaattilettujen kera.
  3. Sulata pinaatti.
  4. Yhdistä kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kauramaito, öljy ja pinaatti. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä15 minuuttia.
  5. Paista öljyssä lettupannulla lettuja. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.

Vinkki: Lisää salsaan halutessasi chiliä tai korianteria.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.