Pinaattiletut
tomaattisalsan kanssa
Pinaattiletut valmistuvat ällistyttävän helposti itse valmistaen. Tässä vegaanisessa versiossa taikina maustuu kauramaidolla ja kaurahiutaleilla lempeän makuiseksi. Perinteiseen tyyliin letut tarjoillaan puolukkahillolla höystettynä, mutta vaihteeksi voi kokeilla muutakin. Esimerkiksi raikas tomaattisalsa sopii mainiosti lättyjen kaveriksi.
Ainekset
1 pss (150 g) pakastepinaattia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
4 1/2 dl kauramaitoa
2 tl rypsiöljyä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Tomaattisalsa
1 hoikka kesäsipuli tai 1 salottisipuli + 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
4 tomaattia
1/2 pieni kurkku
Tarjoiluun: tomaattisalsaa tai puolukkahilloa
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla tomaattisalsa. Viipaloi sipuli varsineen. Jos käytät salottisipulia, kuori ja hienonna se. Yhdistä ruohosipulin kanssa. Lisää sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia.
- Kuutioi tomaatit ja kurkku. Yhdistä sipulin kanssa. Tarjoa pinaattilettujen kera.
- Sulata pinaatti.
- Yhdistä kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kauramaito, öljy ja pinaatti. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä15 minuuttia.
- Paista öljyssä lettupannulla lettuja. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.
Vinkki: Lisää salsaan halutessasi chiliä tai korianteria.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.