Punajuurilaatikko
Mehevä punajuurilaatikko sopii paitsi joulupöytään, myös viikonloppupäivällisen värikkääksi lisäkkeeksi. Punajuuret ovat ympäristöystävällinen valinta, ja kotimaisesta sadosta saadaan nauttia läpi talven.
Ainekset
1 dl ruokaohraa
5 dl kasvislientä
800 g punajuuria
1 kotimainen omena
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl punaviiniviinietikkaa
1 rkl kuivattua timjamia
2 tl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
3 dl kaurakermaa
- Keitä ruokaohra pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Valuta ylimääräinen neste pois.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta omena. Kuori ja hienonna sipulit.
- Sekoita ruokaohra, punajuuret, omenaraaste ja sipulit keskenään. Laita seos uunivuokaan. Yhdistä öljy, etikka, mausteet ja siirappi. Sekoita öljy-mausteseos ja kaurakerma muiden aineiden joukkoon.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes laatikko on kypsä.Vinkki: Laatikko ryhdistyy ruokaohralla. Loput avatusta paketista kannattaa käyttää riisin tapaan keitettynä lisäkkeenä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.