Punajuurilaatikko

Mehevä punajuurilaatikko sopii paitsi joulupöytään, myös viikonloppupäivällisen värikkääksi lisäkkeeksi. Punajuuret ovat ympäristöystävällinen valinta, ja kotimaisesta sadosta saadaan nauttia läpi talven.

6-8
20 min + 50 min

Ainekset

1 dl ruokaohraa
5 dl kasvislientä
800 g punajuuria
1 kotimainen omena
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl punaviiniviinietikkaa
1 rkl kuivattua timjamia
2 tl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
3 dl kaurakermaa

  1. Keitä ruokaohra pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Valuta ylimääräinen neste pois.
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta omena. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Sekoita ruokaohra, punajuuret, omenaraaste ja sipulit keskenään. Laita seos uunivuokaan. Yhdistä öljy, etikka, mausteet ja siirappi. Sekoita öljy-mausteseos ja kaurakerma muiden aineiden joukkoon.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes laatikko on kypsä.Vinkki: Laatikko ryhdistyy ruokaohralla. Loput avatusta paketista kannattaa käyttää riisin tapaan keitettynä lisäkkeenä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.