Punajuuripestopasta
Uunissa paahdetuista punajuurista, auringonkukansiemenistä ja yrteistä surautetaan värikäs pastakastike. Juurekset ovat ekologinen valinta, joista voi nauttia pitkään satokauden jälkeenkin. Syksyinen juurespesto on hyvää myös leivän levitteenä.
Ainekset
500 g pieniä punajuuria
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
1 ruukku basilikaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
350 g pastaa
(Lisäksi: kikherneitä tai tofua)
Valmistusohje
- Harjaa punajuuret puhtaiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele punajuuret.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita ne punajuurien, siementen, basilikan ja öljyn kanssa tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos on liian tanakkaa.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois.
- Yhdistä pasta ja punajuuripesto. Viimeistele basilikalla ja halutessasi kikherneillä tai tofulla.
Siementen paahtaminen
Laita siemenet kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes siemenet saavat väriä. Anna jäähtyä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.