Puolukkagraavattu
sisävesien siika
Pue graavisiika puolukoilla juhlaan! Punaposkiset marjat antavat hauskan ulkonäön lisäksi myös raikkaan puraisun aromikkaaseen kalaan. Sisävesiemme siikasaalis pyydetään suurelta osin Inarijärvestä, missä siikakannat ovat elinvoimaisia ja saaliit suhteellisen vakaat.
Ainekset
2 sisävesien siikafileetä (yht. n. 700 g)
2 tl sokeria
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl valkopippuria myllystä
3 dl pakastepuolukoita
Tarjoiluun: saaristolaisleipää tai keitettyjä perunoita, pakastepuolukoita, tilliä
- Poista siikafileistä ruodot. Laita fileet pakastimeen vähintään vuorokaudeksi -20 asteeseen tai 4 vuorokaudeksi -18 asteeseen.
- Sulata fileet jääkaapissa. Ripottele fileille ensin sokeria ja sitten suolaa. Painele jäisten puolukoiden rakenne rikki. Levitä seos fileille. Laita fileet vastakkain. Kietaise paketti tiiviisti leivinpaperiin. Nosta jääkaappiin ja anna maustua yön yli.
- Pyyhkäise fileistä puolukkasurvos pois. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa leivän tai perunoiden kanssa. Viimeistele puolukoilla ja tillillä.
Vinkki: Voit kokeilla puolukoiden sijaan myös karpaloita.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.