Puumalan muikut
ja maa-artisokkamuusi

Muikku on supisuomalainen kala, jota olemme osanneet hyödyntää pääosin kestävästi. Se on sisävesiemme ammattikalastajien tärkein saalislaji – yhtä tärkeä kuin silakka merikalastajille.

Jossain päin maailmaa muikkua pidetään roskakalana, mutta onneksi olemme ymmärtäneet tämän hopeanhohtoisen pikkukalan arvon: Suomessa muikku on tärkeä ruokakala, jonka mätiä pidetään suuressa arvossa. Muikku onkin kestävä ja ekologinen valinta ruokapöytään.

6
40 min

Ainekset

Muikut

1 kg perattuja päättömiä muikkuja
4 dl hyvälaatuista öljyä
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
karkeaa merisuolaa
valkopippuria

Maa-artisokkamuusi

500 g maa-artisokkaa
500 g perunoita
4 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Lado muikut tiiviisti uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
  2. Sekoita öljy, sitruunan mehu ja raastettu kuori ja kaada seosta muikkujen päälle sen verran, että kalat peittyvät puoliksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia tai kunnes muikut ovat kypsiä.
  3. Kuori perunat ja maa-artisokat ja keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ja lisää voita ja mustapippuri. Tarkista suolan määrä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.