Puumalan muikut
ja maa-artisokkamuusi
Muikku on supisuomalainen kala, jota olemme osanneet hyödyntää pääosin kestävästi. Se on sisävesiemme ammattikalastajien tärkein saalislaji – yhtä tärkeä kuin silakka merikalastajille.
Jossain päin maailmaa muikkua pidetään roskakalana, mutta onneksi olemme ymmärtäneet tämän hopeanhohtoisen pikkukalan arvon: Suomessa muikku on tärkeä ruokakala, jonka mätiä pidetään suuressa arvossa. Muikku onkin kestävä ja ekologinen valinta ruokapöytään.
Ainekset
Muikut
1 kg perattuja päättömiä muikkuja
4 dl hyvälaatuista öljyä
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
karkeaa merisuolaa
valkopippuria
Maa-artisokkamuusi
500 g maa-artisokkaa
500 g perunoita
4 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
- Lado muikut tiiviisti uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
- Sekoita öljy, sitruunan mehu ja raastettu kuori ja kaada seosta muikkujen päälle sen verran, että kalat peittyvät puoliksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia tai kunnes muikut ovat kypsiä.
- Kuori perunat ja maa-artisokat ja keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ja lisää voita ja mustapippuri. Tarkista suolan määrä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.