Pyttipannu tofulla
Pyttis tai spydäri – pyttipannun tietävät kaikki. Tässä herkuttelijoiden reseptissä lihan korvaa tofu.
Ainekset
1 pkt marinoitua kiinteää tofua
4 rkl maissitärkkelystä
¼ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
öljyä paistamiseen
6 perunaa
1 kyssäkaali tai lanttu
1 sipuli
200 g vihreitä pakastepapuja sulatettuna
kasviöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria ja kuivattua chiliä maun mukaan
Tarjoiluun
4 paistettua luomukananmunaa
½ dl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa
Valmistusohje
- Aseta lautaselle muutama arkki talouspaperia ja niiden päälle tofukimpale. Aseta päälle toinen lautanen ja painoksi esimerkiksi kaksi säilykepurkkia tai jauhopussi. Jätä puristuksiin 15-30 minuutin ajaksi.
- Kuori ja kuutioi kyssäkaali tai lanttu. Keitä suolatussa vedessä. Keitä myös perunat. Edellispäivänä keitetyt perunat käyvät mainiosti! Anna jäähtyä hieman ja kuori ja paloittele perunat.
- Paahda auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Mausta ripauksella suolaa.
- Hienonna sipuli.
- Poista tofu painon alta ja kuutioi se. Sekoita lautasella maissitärkkelys, suola ja pippuri ja pyörittele tofukuutiot siinä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä sivuun.
- Lisää tarvittaessa öljyä pannulle ja paista peruna- ja kyssäkaalikuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli ja pienennä lämpöä. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää joukkoon pavut ja kuumenna. Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet ja mausta.
- Tarjoile paistetun kananmunan, yrttisilpun ja paahdettujen siementen kanssa.
VINKKI! Helppo marinadi tofulle syntyy esimerkiksi soijakastikkeesta, murskatusta valkosipulista ja chilistä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.