![](https://wwf.fi/app/uploads/2/k/n/dqguxay2eerj2qw234m5b2/rice-aspect-ratio-1920x600.jpg?ver=9f8cbd53)
Quorn-kastike
Kasvisperäiset tuotteet ovat tehneet läpimurron kauppojen hyllyillä ja herkkusuiden ruokapöydissä. Quorn on yksi suosikeista, ja siksi tämä resepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Ainekset
1 pkt quorn-paloja tai 2-3 dl soijasuikaleita
2 rkl kasviöljyä
2 tl suolatonta currymaustetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 kourallista parsakaalia, kukkakaalia tai muita kasviksia
1 prk kasvipohjaista ruokakermaa
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta chiliä viipaloituna
Valmistusohje
- Kypsennä quorn- tai soijapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja ruskista paistinpannulla öljyssä.
- Pilko sipulit ja muut kasvikset.
- Mittaa mausteet pannulle. Lisää sipulit ja sekoita. Kuullota pari minuuttia, ennen kuin lisäät loput kasvikset.
- Kaada pannulle kasvikerma. Lisää vehnäjauhot desilitraan vettä ja kaada pannulle. Lisää soijakastike.
- Anna hautua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, mutta ovat vielä napakoita. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Koristele cashewpähkinöillä ja chilillä. Tarjoile keitetyn riisin tai ohran kanssa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)