Sienisalaattisuupalat

Raikas sienisalaatti tuo suomalaisen metsän maut tavalla joulupöytään. Pikaisesti valmistuvat naposteltava sopivat niin alkupaloiksi kuin pääruuankin rinnalle.

6-8
15 min + maustuminen 30 min

Ainekset

350 g suolasieniä (valutettuna noin 160 g)
1 ruukku ruohosipulia
1 ½ dl kauraranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä  

Lisäksi 

ruissispsejä tai -nappeja
yrttejä tai versoja koristeluun  

  1. Huuhtele suolasienet useaan kertaan, kunnes ne maistuvat sopivan suolaisilta. Valuta huolellisesti. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki sienisalaatin aineet yhteen. Anna maustua vähintään puoli tuntia. 
  2. Lusikoi sienisalaattia ruissipseille ja koristele yrteillä. Tarjoa heti, jotta sipsit eivät vety.  
Joulukeräys

Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen

Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.

Lahjoita joulukeräykseen
Joulukeräys

Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen

Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.