Sienisalaattisuupalat
Raikas sienisalaatti tuo suomalaisen metsän maut tavalla joulupöytään. Pikaisesti valmistuvat naposteltava sopivat niin alkupaloiksi kuin pääruuankin rinnalle.
Ainekset
350 g suolasieniä (valutettuna noin 160 g)
1 ruukku ruohosipulia
1 ½ dl kauraranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
Lisäksi
ruissispsejä tai -nappeja
yrttejä tai versoja koristeluun
- Huuhtele suolasienet useaan kertaan, kunnes ne maistuvat sopivan suolaisilta. Valuta huolellisesti. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki sienisalaatin aineet yhteen. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Lusikoi sienisalaattia ruissipseille ja koristele yrteillä. Tarjoa heti, jotta sipsit eivät vety.
Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen
Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.
Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen
Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.