Suklaahippukeksit
Nämä keksit ovat taatusti toivottu lahja tai tuliainen. Suklaa on suloinen herkku, mutta sen tuotantoon voi liittyä riski metsäkadosta. Vastuullisen suklaan löytämiseksi katso, mitä eri suklaayrityksistä tai suosikkimerkistäsi sanotaan puolueettomassa suklaatoimijoiden vastuullisuuspisteytyksessä: www.chocolatescorecard.com
Ainekset
125 g vegaanista margariinia
2 1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl kauramaitoa
1 tl vaniljatahnaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
150 g sertifioitua tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
- Sulata margariini. Laita se kulhoon fariinisokerin kanssa. Sekoita. Lisää kauramaito ja vaniljatahna. Vatkaa, kunnes sokeri on liuennut muihin aineisiin.
- Yhdistä jauhot ja sooda keskenään. Lisää reilu puolet suklaahipuista. Kääntele ne puuhaarukalla muiden aineiden joukkoon. Laita taikina viileään vähintään 30 minuutiksi.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Ripottele loput suklaarouheesta kuumien keksien päälle. Anna jäähtyä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.