Suklaahippukeksit

Nämä keksit ovat taatusti toivottu lahja tai tuliainen. Suklaa on suloinen herkku, mutta sen tuotantoon voi liittyä riski metsäkadosta. Vastuullisen suklaan löytämiseksi katso, mitä eri suklaayrityksistä tai suosikkimerkistäsi sanotaan puolueettomassa suklaatoimijoiden vastuullisuuspisteytyksessä: www.chocolatescorecard.com

12 keskikokoista tai 16 pientä keksiä
15 min + 40 min

Ainekset

125 g vegaanista margariinia
2 1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl kauramaitoa
1 tl vaniljatahnaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
150 g sertifioitua tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

  1. Sulata margariini. Laita se kulhoon fariinisokerin kanssa. Sekoita. Lisää kauramaito ja vaniljatahna. Vatkaa, kunnes sokeri on liuennut muihin aineisiin.
  2. Yhdistä jauhot ja sooda keskenään. Lisää reilu puolet suklaahipuista. Kääntele ne puuhaarukalla muiden aineiden joukkoon. Laita taikina viileään vähintään 30 minuutiksi.
  3. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Ripottele loput suklaarouheesta kuumien keksien päälle. Anna jäähtyä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.