![](https://wwf.fi/app/uploads/3/y/w/9f5qe6vvv39aziyjgt87p3/wwf_jouluresepti5_tomaattisilli_2-e1574862175866-aspect-ratio-1920x600.jpg?ver=946685b7)
Tomaattinen joulusilli
Näihin naposteltavan kokoisiin jouluherkkuihin on vaarassa jäädä koukkuun. Osta MSC-merkittyä silliä. Se on WWF:n Kalaoppaan vihreällä listalla.
Ainekset
2 kevytsuolattua sillifilettä
1 iso punasipuli
1/2 dl ketsuppia
2 rkl sokeria
5 rkl sitruunamehua
1/2 dl rypsiöljyä
1/4 tl rouhittua valkopippuria
1 dl tillisilppua
Valmistusohje
- Tee ensin kastike. Purista puolen sitruunan mehu (noin 5 rkl) kulhoon. Sekoita mehun joukkoon sokeri ja lisää ketsuppi. Mausta valkopippurilla ja tillisilpulla. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana ja lisää lopuksi pieneksi kuutioitu punasipuli.
- Pyyhi sillifileet kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi ja kääntele kastikkeeseen.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)