Toscanalainen pata

Lempeän makuinen toscanalainen pata on luottopari niin pastan kuin perunoidenkin kanssa. Kasvipohjaisia suikaleita on saatavilla niin kuivatuotteina kuin kylmä- ja pakastealtaissa. Ympäristön kannalta kasviproteiini on eläinperäistä parempi valinta ja usein ero on moninkertainen. 

4
20 min

Ainekset

400 g kasvipohjaisia suikaleita
1 + 1 rkl rypsiöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä

200 g kirsikkatomaatteja tai keskikokoisia tomaatteja kuutioina
65 g babypinaattia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 dl kasvipohjaista ruokakermaa
1 rkl ravintohiivaa
2 tl punaviinietikkaa tai sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä

  1. Paista suikaleisiin kaunis väri pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta oreganolla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne kypsiksi pannulla öljyssä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat pehmetä. Lisää pinaatti ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna seoksen porista muutama minuutti lisää. Kaada pannulle kerma ja kiehauta seos. Mausta ravintohiivalla, etikalla, suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa pata maalaisleivän, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa. Pirskota päälle halutessasi sitruunamehua ja ripottele vegaanista juustoa.

Vinkki: Hyödynnä purkkiin jäävät ylimääräiset aurinkokuivatut tomaatit pastan tai salaatin joukossa. Voit myös soseuttaa ne tahnaksi ja käyttää leivän päällä levitteenä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.