Toscanalainen pata
Lempeän makuinen toscanalainen pata on luottopari niin pastan kuin perunoidenkin kanssa. Kasvipohjaisia suikaleita on saatavilla niin kuivatuotteina kuin kylmä- ja pakastealtaissa. Ympäristön kannalta kasviproteiini on eläinperäistä parempi valinta ja usein ero on moninkertainen.
Ainekset
400 g kasvipohjaisia suikaleita
1 + 1 rkl rypsiöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g kirsikkatomaatteja tai keskikokoisia tomaatteja kuutioina
65 g babypinaattia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 dl kasvipohjaista ruokakermaa
1 rkl ravintohiivaa
2 tl punaviinietikkaa tai sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä
- Paista suikaleisiin kaunis väri pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta oreganolla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne kypsiksi pannulla öljyssä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat pehmetä. Lisää pinaatti ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna seoksen porista muutama minuutti lisää. Kaada pannulle kerma ja kiehauta seos. Mausta ravintohiivalla, etikalla, suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa pata maalaisleivän, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa. Pirskota päälle halutessasi sitruunamehua ja ripottele vegaanista juustoa.
Vinkki: Hyödynnä purkkiin jäävät ylimääräiset aurinkokuivatut tomaatit pastan tai salaatin joukossa. Voit myös soseuttaa ne tahnaksi ja käyttää leivän päällä levitteenä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.