Uuniperuna ja
Sloppy Joe -kastike

Uuniperunat saattavat kuulostaa ja näyttää vaatimattomilta, mutta niitä rakastavat salaa kaikki. Näiden perunoiden sisään lastataan amerikkalaisen Sloppy Joe -kastikkeen vegaaniversiota eli tomaattikastiketta kasvipohjaisella proteiinilla höystettynä. Kun uunin lämmittää, on energiatehokasta laittaa sinne samaan aikaan tai peräjälkeen useampi ruoka.

4
20 min + 1 h

Ainekset

4-6 uuniperunaa

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerinvartta
1 suippopaprika
250 g kasvipohjaista, käyttövalmista proteiinia
2 rkl rypsiöljyä
1 dl ketsuppia
1 prk (390 g) paseerattua tomaattia
2 tl punaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl tabasco-kastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Pese perunat. Pistele niihin reikiä. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, 30-45 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sellerinvarret ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota varsiselleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää paprika ja paista muutama minuutti lisää. Sekoita ketsuppi, paseerattu tomaatti, etikka ja soija kasvisten joukkoon. Anna porista sekoitellen noin 15 minuuttia, tai kunnes kastike on paksuuntunut.
  3. Sekoita joukkoon kasvisproteiini. Mausta Tabascolla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä.

Vinkki: Lisää kastikkeeseen enemmän kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja kesäkurpitsa sopivat hyvin joukkoon.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.