Vaahterasiirappilantut

Perinteisen lanttulaatikon lisäksi juureksen makeus pääsee oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Vaahterasiirapilla karamellisoidut pähkinä kruunaavat annoksen rapeudellaan.

4-6
40 min

Ainekset

1 kg lanttuja
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl valkopippuria
mustapippuria myllystä   

 

Karamellisoidut pähkinät 

1 ½ dl karkeaksi rouhittuja pähkinöitä (esim. pekaani- ja saksanpähkinöitä)
2 rkl vaahterasiirappia
sormisuolaa 

  1. Kuori ja kuutioi lantut. Sekoita uunipellillä lanttujen joukkoon öljy, siirappi ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes lantuissa on kaunis väri. Sekoita kerran paahtamisen aikana.  
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää sille pähkinät ja siirappi. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes siirappi alkaa karamellisoitua. Mausta ripauksella suolaa ja nosta pähkinät jäähtymään esimerkiksi leivinpaperin päälle.  
  3. Lisää pähkinät lanttujen joukkoon juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.