Vaahterasiirappilantut
Perinteisen lanttulaatikon lisäksi juureksen makeus pääsee oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Vaahterasiirapilla karamellisoidut pähkinä kruunaavat annoksen rapeudellaan.
Ainekset
1 kg lanttuja
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl valkopippuria
mustapippuria myllystä
Karamellisoidut pähkinät
1 ½ dl karkeaksi rouhittuja pähkinöitä (esim. pekaani- ja saksanpähkinöitä)
2 rkl vaahterasiirappia
sormisuolaa
- Kuori ja kuutioi lantut. Sekoita uunipellillä lanttujen joukkoon öljy, siirappi ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes lantuissa on kaunis väri. Sekoita kerran paahtamisen aikana.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää sille pähkinät ja siirappi. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes siirappi alkaa karamellisoitua. Mausta ripauksella suolaa ja nosta pähkinät jäähtymään esimerkiksi leivinpaperin päälle.
- Lisää pähkinät lanttujen joukkoon juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.