Yön yli -sämpylät

Tuoreita sämpylöitä aamuksi! Sekoita taikina illalla, kohota kylmässä yön yli ja lusikoi aamulla pellille. Voit raastaa taikinaan nahistuvat juurekset tai sekoittaa siihen puuronjämät ja siemen- ja pähkinäpussien loput. Voit myös vaihdella jauholaatuja sen mukaan mitä kaapista löytyy.

noin 12
30 min + kohotus noin 8 h

Ainekset

5 dl kylmää vettä tai kauramaitoa
25 g tuorehiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia tai sokeria
2 tl suolaa
1 dl täysjyväkaurahiutaleita
n. 10 dl täysjyvävehnä- tai grahamjauhoja tai niiden sekoitusta
3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva nesteeseen isossa kulhossa. Sekoita siirappi ja suola joukkoon. Lisää kaurahiutaleet.
  2. Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Lisää öljy ja jatka sitten jauhojen lisäämistä. Taikina saa olla löysähköä.
  3. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan noin 8 tunniksi.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nostele taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperille pellille. Ripottele hieman jauhoja tai siemeniä pinnalle ja paista sämpylöitä uunissa 10–15 minuuttia. Näitä sämpylöitä ei tarvitse kohottaa ennen paistamista.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.