Julkaisut

WWF edistää kestävää kalastusta myös keräämällä ja jakamalla tietoa. Tällä sivulla voit tutustua WWF:n selvityksiin ja esitteisiin.

Selvitykset

Julkaisimme vuonna 2016 Kalakampanjan loppuraportin . Raportti osoitti, että vuonna 2012 aloitetun Kalakampanjan tavoitteisiin päästiin lähes täysin.

Vuonna 2013 tehdyssä kyselyssä  selvitettiin, millaisia muutoksia suomalaisissa ravintoloissa on tehty kala- ja äyriäisvalikoimiin vastuullisuuden näkökulmasta kahden vuoden aikana.

Think If Laboratories selvitti WWF:n pyynnöstä suomalaisten näkemyksiä  maaliskuussa 2013. Kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista haluaisi uhanalaiseksi luokitellut kalalajit pois kalatiskeiltä. Enemmistö vastaajista oli myös kiinnostunut syömään vajaasti hyödynnettyjä särkikaloja.

Vuonna 2013 tehdyssä selvityksessä  kartoitettiin kala-alan yritysten valikoimissa viime vuosina tapahtuneita muutoksia. Selvityksen mukaan merkittävä osa suomalaisista kalaa myyvistä yrityksistä on kehittänyt määrätietoisesti kalavalikoimiensa vastuullisuutta ja käyttänyt työkaluna muun muassa WWF:n Kuluttajan kalaopasta.

WWF Suomi selvitti yhdessä kestävän kehityksen asiantuntijayhtiö Gaia Consulting Oy:n kanssa Itämeren alueen kalavarojen riittävyyttä  alueen asukkaille. Raportissa on selvitetty laskennallisesti Itämeren rantavaltioiden kalavaroja ja niiden hyödyntämispotentiaalia.

Esitteet

WWF on julkaissut osana Kestävällä kalalla -hanketta esitteitä kestävistä kalavalinnoista.

Kasvatetut lohikalat 

Silakka 

Tonnikalat