WWF:n Naturewatch-stipendi Vuosaaren koululle Helsingissä

WWF:n Naturewatch ympäristökasvatusohjelma kutsuu oppilaita ja opettajia löytämään luonnon ihmeet koulujen lähimaastossa. Kansainvälinen ohjelma toimii Suomessa toista vuotta. Ensimmäisenä vuonna ohjelman toimivuutta testattiin ja mukana oli reilut parikymmentä koulua eri puolilta maata.

Ohjelmaa tukevat Lapsi ja Luonto Säätiö sekä Ingman Foods Oy Ab. Lapsi ja Luonto Säätiö lahjoittaa vuosittain 5000 markan suuruisen kannustusstipendin jollekin Naturewatch ohjelman kouluista. Ensimmäisenä vuonna mukana olleista kouluista stipendin saajaksi on valittu Vuosaaren koulu Helsingissä. Stipendin jakotilaisuudessa jokainen Naturewatchiin osallistunut koulun oppilas sai lisäksi suun makeaksi Ingmanin lahjoittamilla Nikke-vanukkailla.

“On hienoa saada tunnustusta tehdystä työstä! Syksyn aikana tutkimme lähimetsiä ja -vesistöjä kolmen opettajan ja lähes 250:n oppilaan voimin. Nyt alkuvuodesta kokeilemme uusia Naturewatch –materiaaleja talvisessa metsässä. Luonto täällä Vuosaaressa on niin lähellä, että ohjelmaa on helppo toteuttaa yksittäistenkin oppituntien aikana. Välillä on mukava käydä kauempanakin, joten osa palkintorahoista käytetään opintokäynteihin ja –retkiin. Stipendin turvin me opettajat voimme myös lähteä alan kursseille ja tuoda sieltä uusia ideoita opetukseen ”, iloitsee Vuosaaren koulun biologian opettaja Hanna Nordström.

Naturewatch laajenee voimakkaasti

”Ensimmäisen vuoden Naturewatch-koulujen opettajien kommentit ovat olleet erittäin positiivisia. Saamme päivittäin tiedusteluja uusilta kouluilta. Vuonna 2000 Naturewatch laajenee vähintään sataan uuteen kouluun. Tavoitteena on saada mahdollisimman laaja Naturewatch verkosto Suomeen. Panostamme opettajien koulutukseen eri puolilla maata. WWF:n koulutuksen saaneet opettajat ohjaavat puolestaan oman paikkakuntansa muita opettajia”, kertoo WWF:n ympäristökasvattaja Eeva-Liisa Ryhänen.

Lisätietoja:

Vuosaaren yläaste, opettaja Hanna Nordström, puh. (09) 3108 6883
WWF, Eeva-Liisa Ryhänen, puh. 040-764 61 65 , [email protected]