Kansainvälinen nettikampanja alkoi vauhdikkaasti

Kansainvälisen WWF:n toimittamilla Climatevoice –www-sivuilla alkoi tänään klo 06.00 maailmanlaajuinen kampanja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Kello yhteen mennessä jo 30 000 ihmistä oli käynyt kääntämässä maapallon termostaattia alemmaksi. WWF:n, Friends of the Earth Internationalin, Greenpeace Internationalin ja 13 muun järjestön aloitteen tavoitteena on 10 miljoonaa sähköpostiviestiä maailman päättäjille Haagin marraskuiseen Kioton sopimuksen kokoukseen mennessä.

Kampanja-aikana viestejä kohdistetaan ryhmä kerrallaan maailman päättäjille. Ensimmäisenä kohderyhmänä ovat EU-maiden päättäjät. Suomalaiset voivat osoittaa viestinsä vain pääministeri Paavo Lipposelle tai Lipposen lisäksi myös muiden EU-maiden päämiehille. Climatevoice-sivuille pääsee Suomen WWF:n nettisivuilta www.wwf.fi.

Sivuilta voi myös lähettää sähköisiä postikortteja ystäville ja kannustaa heitäkin osallistumaan kampanjaan. Ne, jotka eivät pääse käyttämään internetiä ja sähköpostia voivat tilata järjestäjätahoilta vetoomuslistan. Sivuilla on laskuri josta voi seurata kampanjan edistymistä. Suomalaisten lähettämien viestien määrästä saadaan tietoja syksyn mittaan.

“Kansainväliset ympäristöjärjestöt järjestävät ensimmäistä kertaa yhteisen nettikampanjan. Tämä osoittaa, kuinka tärkeänä järjestöt pitävät Haagin kokousta. Kampanja on lähtenyt loistavasti käyntiin. Jotta uudet ihmiset löytävät kampanjasivut pitkin syksyä, yritämme saada mm. eräitä julkisuuden henkilöitä kampanjamme tukijoiksi”, Suomen WWF:n viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist sanoo.

Lisätietoja:

WWF / Viestintäpäällikkö & ilmastokoordinaattori Päivi Rosqvist,
0400 425 666, [email protected]