WWF:n valokuvakilpailu: Itämeri ennen ja nyt

WWF järjestää kuvakilpailun, joka on avoin kaikille kuvaamisesta innostuneille, niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Kilpailun teemana on Itämeri ennen ja nyt. Etsimme kuvapareja siitä, miltä Itämeri ja sen rannat ja saaret ovat näyttäneet ennen ja miltä maisema näyttää nyt. WWF:n kotisivuilla www.wwf.fi on esillä esimerkki siitä, minkälaisia kuvapareja kilpailuun toivotaan.

Miltä näytti lapsuuden Itämeren maisema? Mitä on tapahtunut viimeksi kuluneiden vuosien tai ehkä peräti vuosikymmenien aikana? Kaivele vanhoja perhealbumeja tai kenkälaatikkoja, etsi ullakolta kuvia maisemasta vanhaan hyvään aikaan ja ota samasta kohteesta kuva tänä vuonna. Tai ehkä löydät kuvia vanhasta “pahemmasta” ajasta ja voit dokumentoida Itämeren maiseman tilan parantumisen.

Kuvat voivat olla paperi-, dia- tai digitaalisia kuvia. Kuviin on merkittävä, mistä ne on otettu. Vanhasta kuvasta toivotaan edes arviota kuvan ottamisajankohdasta.

Pääpalkintona Canonin digitaalikamera

Voittajat julkistetaan Pandan polku -lehdessä 4/2001, ja kuvapareja esitellään myös WWF:n kotisivuilla www.wwf.fi lokakuun lopusta jouluun. Tästä kuvaesittelystä ei makseta tekijänoikeuskorvauksia. Kuvien muusta käyttöoikeudesta sovitaan erikseen kilpailuun osallistujien kanssa.

Kuvat lähetetään 10.9.2001 mennessä osoitteeseen WWF, Kuvakilpailu, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Digitaaliset kuvat lähetetään cd-romille tallennettuna. Voittaja on selvillä lokakuun loppuun mennessä. Voittajille ilmoitetaan kirjallisesti. Kuvien mukaan tarvitaan kuvaajan tai kuvaajien henkilötiedot sekä yhteystiedot. Jos vanhan kuvan kuvaajasta ei ole henkilötietoa, se merkitään erikseen. Kuvat palautetaan jouluun mennessä.

Lisätietoja:

WWF, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, puh. (09) 7740 1040, 0400 425 666, [email protected]
WWF, tiedottaja Tuuli Äikäs, puh. (09) 7740 1051, 040 592 6532, [email protected]