Kansainyhteisön entinen pääsihteeri WWF:n johtoon

Nigerialainen Anyaoku johti Kansainyhteisöä kaksi kautta vuodesta 1990 vuoteen 2000. Hänet valittiin tänään WWF.n kansainvälisen hallintoneuvoston puheenjohtajaksi järjestön vuosikokouksessa Miamissa. Hän aloittaa työnsä kansainvälisen WWF:n puheenjohtajan tammikuussa 2002.

“Ympäristön kasvava tuhoutuminen ja luonnonvarojen käytön epätasainen jakautuminen kehitysmaiden ja teollisuusmaiden välillä vaikuttavat kielteisesti koko maailmaan”, Anyaoku sanoi. “Siksi pidän suurena kunniana ja haasteena saada toimia puheenjohtajana WWF:n kaltaisessa järjestössä , joka työskentelee sellaisen tulevaisuuden puolesta, jossa ihmiset elävät sopusoinnussa luonnon kanssa.”

Lukuun ottamatta lyhyttä kautta Nigerian ulkoministerinä vuonna 1983 Anyaoku on työskennellyt lähes koko uransa aikana Kansainyhteisön sihteeristössä, jonka palvelukseen hän tuli vuonna 1966. Ennen pääsihteeriksi valintaansa hän toimi Kansainyhteisön kansainvälisten asioiden johtajana, pääsihteerin avustajana ja apulaispääsihteerinä. Anyaoku on ollut myös lukuisten kansainvälisten järjestöjen johtokunnan jäsen. Hän on tällä hetkellä myös Nigerian presidentin kansainvälisten suhteiden työryhmän puheenjohtaja, vieraileva luennoitsija London School of Economics -yliopistossa ja Afrikan kuninkaallisen yhdistyksen (African Royal Society) puheenjohtaja.

“Olemme iloisia siitä, että Emeka Anyaoku on suostunut antamaan kansainvälistä politiikkaa koskevan laajan tietomääränsä ja syvällisen ymmärtämyksensä järjestömme käyttöön”, sanoi kansainvälisen WWF:n pääjohtaja Claude Martin. “Työskentelemme tiiviisti lähivuosina uuden kansainvälisten puheenjohtajamme kanssa ja hyödymme varmasti hänen kokemuksestaan ja viisaudestaan.”

Anyaoku seuraa tehtävässä hollantilaista professori Ruud Lubbersia, joka siirtyi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n johtajaksi.

Lisätietoja:

lehdistöpäällikkö Kyla Evans, Kansainvälinen WWF, puh. +41 22 364 9550, [email protected]